Склад: начинка (вишня швидкозаморожена 80%, цукор); тісто (борошно пшеничне вищого сорту, вода питна, сіль кухонна харчова, яєчний порошок).
Масова частка начинки становить не менше 50%.
Допустиме відхилення масової частки начинки до маси вареника – 3%.
Продукт містить глютен (клейковину), продукти з яєць. Може містити тверді частинки кісточки.
Поживна (харчова) цінність 100г продукту:
білки – 5,6 г
жири – 0,7 г
вуглеводи – 46,0 г, з них цукри – 24,3 г
сіль – 3,0 г
Енергетична цінність (калорійність) на 100г продукту:
909 кДж / 217 ккал.
Термін придатності та умови зберігання:
Зберігати:
не більше ніж 30 діб при температурі зберігання не вище ніж -10°С.
не більше ніж 3 місяці при температурі зберігання не вище ніж -18°С.
Розморожений продукт повторному замороженню не підлягає.
Маса нетто: 600 г, 1000 г
Рекомендований спосіб приготування:
1. У підсолений окріп помістити заморожений напівфабрикат (співвідношення окріп:напівфабрикат= 4:1).
2. Довести до кипіння окріп з напівфабрикатами, після спливання на поверхню варити їх на слабкому вогні ще протягом 3-5 хв. (час варіння залежить від потужності і типу плити). Готовність вареників перевіряють на смак та зовнішній вигляд.
3. Готові вареники можна подати до столу з маслом, вершками, сметаною та спеціями за смаком.
ТУ У-10.7-31273795-002:2020