Житньо-пшеничний заварний високорецептурний хліб, виготовлений на житній живій заквасці. Солод та картопляні пластівці надають легкого присмаку, а кмин та коріандр додають приємної пряності. Хліб на основі закваски залишається свіжим та ароматним довгий час. Його ми вчилися пекти у білорусів. Житній хліб з картоплею є традиційним у тих краях. Гостинні мінчани щиро поділилися з нами своїми секретами.
Склад: борошно пшеничне першого сорту, борошно житнє обдирне, борошно пшеничне вищого сорту, вода питна, солод житній ферментований, суміш суха для виробництва хлібобулочних виробів (солод житній, борошно житнє екструзійне, клейковина пшенична, картопляні пластівці, коріандр та кмин мелені, регулятор кислотності лимонна кислота, технологічні допоміжні засоби ферменти), пюре картопляне сухе (картопля свіжа, стабілізатор (Е471), консервант піросульфіт натрію), сіль кухонна харчова, дріжджі пресовані хлібопекарські, цукор білий, солодовий затемнювач (смажений ячмінний солод), кмин.
Продукт містить глютен (клейковину).
Поживна (харчова) цінність 100г продукту:
білки – 6,6 г;
жири – 1,0 г, з них насичені – 0,3 г;
вуглеводи – 42,9 г, з них цукри – 1,8 г;
сіль – 1,2 г.
Енергетична цінність (калорійність) на 100г продукту:
901 кДж / 215 ккал.
Строк придатності: 72 год.
Умови зберігання: зберігати за температури не нижче ніж + 6С та не вище ніж + 28С та відносній вологості повітря від 65% до 75%
Маса нетто:
цілий: 900 г
половинка: 450 г